Vabilo na brezplačni uvodni tečaj bridža

Bridge klub Maribor, najstarejši slovenski klub, že od l. 1958  uspešno goji plemenito igro bridž, ki jo imenujejo tudi kraljica iger. Zelo razširjena po celem svetu, ki jo igrajo v prijateljskem, družinskem krogu ali v klubskem okolju, ki je najprimernejša oblika za igro. Tam je laže najti partnerje in nasprotnike in ga igrati v vseh oblikah, tudi turnirskih. Igrati družabno  rekreativno ali tekmovalno je odločitev posameznika, ki mu ustreza v danem trenutku.

Znani svetovljani so igro opisali kot zanimivo, razburljivo, inteligentno miselno družabno igro, ki vas zagrabi in kot je dejal filmski igralec Omar Shariff, razgiba vaš razum. Razum lahko zarjavi, vendar bridž preprečuje nastanek rje.

Srž našega članstva so intelektualci, ki ob prehodu v pokoj, žele zaposliti svoje možgane, ki so jim uspešno služili, ko so bili še zaposleni in jih žele ohraniti aktivne. Dodaten hobi in druženje bo popestrilo ta del vašega življenja.

In kaj je bridž – moja definicija:

Igra  z napovedovanjem vzetkov, s 52  kartami za 4 igralce. Partnerja sedeča na liniji N-S, igrata proti nasprotnikoma na liniji E-W in skušata z uporabo dogovorjenega licitacijskega sistema napovedat vrsto in višino igre, ki prinaša najvišjo nagrado. Nasprotnika, jima skušata to preprečiti tekom tekmovalne licitacije in nato v protiigri rušiti napovedani kontrakt. Ali pa vsiliti svojo igro, ki prinaša njima boljši izkupiček.

In še: zame pomeni bridge-most, most med partnerjema.

Imamo dosti izkušenj v podajanju pravil in elementov igre in ustrezno gradivo. Za vas pa smo pripravili novost učenja preko variante mini bridž. Ves tečaj poteka s kartami v rokah in je tako zanimivejši in laže obvladljiv, saj loči učenje na uvodni praktično igralni del in nato sistemsko teoretski del.

Tečaje izvajamo ob sredah popoldan v hotelu Piramida. Odprti pa smo tudi za druge termine in lokacije po vaši želji. Pričnemo, ko zberemo 4-6 prijav. Uvodni del bi trajal šestkrat po 2-3 šolske ure. Teoretsko sistemski del pa po dogovoru. Klub po opravljenem šolanju nudi tudi nadzorovano igro po načelu ena miza – en inštruktor.

Prijave in informacije pri tajniku kluba ali inštruktorjih. 

Edo Čadež – 031 634 892

Milica Marin – 040 853 919

Ivo Šuštar – 031 214 758