Spletni strani na pot

Končno smo jo dobili. Hvala ustvarjalcem in UO, da bomo imeli priliko o življenju kluba in naši priljubljeni igri tudi kaj napisati. Srečno in dolgo življenjsko pot ji želim. Upam, da bo ena boljših v našem prostoru. Sam se bom trudil, da bom k temu tudi prispeval. Upam, da bo vsakdo v njej našel kaj zanimivega, novega ali pozabljenega in da bo postala naša v pravem pomenu besede.

Ko sem pričel igrati bridž je bilo stanje na področju strokovne literature in komunikacij zelo revno in težko dostopno. Poučevanja, razen reka danes ni dan za umetnike, skoraj ni bilo. Ko sem postal predsednik, sem na silo začel poučevati, čeprav sem bil za to slabo usposobljen. Sem pa trdno sklenil, da bom pridobljeno znanje prenašal dalje in da bom zbrano gradivo skušal posredovati širše, da bo čim več igralcev spoznalo širino in lepoto kraljice iger s kartami.

Dokler nisem začel brskati po spletu, je bil Fredijev pristop do Sayc in 2/1 po mariborsko,  zame edini zveličavni bridž. Dostop do podatkov na spletu, pa mi je odprl oči in pokazal vso širino in večplastnost bogastva pristopov. Ni ene poti, ampak je cest, poti in stezic nešteto. A katera je komu prava, se je težko odločiti. Upam, da sem se v svojem izboru dobro odločil. Gradivo zbrano za poučevanje, izdajo skript in partnersko igro sem zbiral zadnjih 25 let. Spletna stran mi bo omogočila, da bom materijo obdelano po segmentih, temah, pristopih lahko podal članom kluba in tudi širše. Gradivo je tako obsežno, da bo v njem lahko vsakdo našel vsaj nekaj zase. In ostalo bo dosegljivo dokler bo stran živela ali preneseno na osebne računalnike.

Menim, da je to korak v pravo smer, da vzpodbudimo željo po širitvi znanja in napredku igre v našem klubu.

Edvard Čadež